Over Mij

Elk mens is vol waarde

Het is mijn passie om mensen te helpen tot nieuwe inzichten te komen en zo een positieve verandering in gang te zetten. Ik wil graag dat elk mens beseft hoe mooi en waardevol hij is! Dit is ontstaan vanuit mijn christelijke identiteit, wat inhoudt dat ik werk vanuit liefde en acceptatie. Jij bent uniek en prachtig gemaakt, en jouw leven hoeft niet grijs en grauw te zijn. Je bent het waard om te genieten van kleur in je leven. Daarom is iedereen, ongeacht levensovertuiging, welkom bij mij.

Mirjam de Groot

Mijn naam is Mirjam de Groot, geboren te Velsen in 1984. Ik ben getrouwd, moeder van twee zoons (2010, 2013) en woonachtig in Amersfoort Vathorst. Naast zorgen voor mijn gezin, sporten, creatief bezig zijn en in de buurt van water zijn, help ik als coach mensen op het gebied van allerlei levensvragen, rondom eigenwaarde en  zingeving. Wat vind ik het gaaf wanneer jij weer gaat geloven in jezelf en ontdekt hoe mooi jij als persoon bent! 

In 2006 heb ik de HBO opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als behandelend groepsleider met als doelgroep kinderen met lvb in de basisschoolleeftijd en hun ouders.

Na een periode van thuismoeder zijn, besloot ik dat het tijd werd voor verandering, en na een eigen coachtraject heb ik een aantal opleidingen gedaan waaronder in 2019 de geaccrediteerde opleiding tot Professioneel Coach bij de Balansgroep. Dit heb ik met veel plezier gevolgd en daarna heb ik de nodige ervaring opgedaan als coach.

Wat kun je van mij als coach verwachten: een open vriendelijke houding, humor, naast je staan, een spiegel voorhouden, enthousiasme, positiviteit, structuur en de drive om mijn professionele kennis met je te delen.

Betekenis Manoah

De naam Manoah is Hebreeuws en betekent ‘rust’ en ‘vrede’. Ik vind het gaaf als mensen blij zijn met hun leven en zichzelf. Als je doet wat je kunt, leuk vindt en waar je passie voor hebt, en je weet op een prettige manier met anderen en jezelf om te gaan, dan zorgt dat voor een tevreden en geïnspireerd leven. Als je dit op enig punt niet of minder ervaart, kan coaching helpen weer kleur te brengen in je leven.
Daarnaast is Manoah ook de naam van onze boot, waarop wij graag met het gezin en anderen tot rust komen. Het is geen zeilschip, maar ik gebruik wel graag de metafoor van een zeilschip om mijn passie voor het coachen over te brengen.

“Je kunt je leven zien als een tocht op een zeilschip. Op sommige momenten stippel je je koers precies uit, op andere hijs je de zeilen en zie je wel waar de wind je brengt. Door stormen, piraten of je eigen keuzes raak je op een koers die je niet wilt en die je niet gaat brengen waar je heen wilt. Maar hoe nu verder/terug?

Ik kom graag een poosje bij je aan boord om je te helpen. Misschien door een andere richting te kiezen, om weer op koers te komen. Of om te ontdekken hoe je de wind weer in je zeilen krijgt en waar die wind dan vandaan komt. Hoe je het schip in rustiger vaarwater brengt. Hoe je reservemotor werkt en wanneer en hoe je die kunt gebruiken. Hoe je een aankomende storm kunt herkennen en hoe je je eigen houding daarin kiest. En na een poosje, als je weer kunt genieten van de reis, ga ik van boord, en gaat jouw reis verder…”

Een mens is nooit klaar met leren en zelfontwikkeling, en ik vind het geweldig om daar een steentje aan bij te mogen dragen in jouw leven. Ben je klaar voor een verandering?

“Ik heb mij geen betere coach kunnen wensen.
Mirjam is van nature een gestructureerd persoon en dat komt ook overduidelijk terug in haar wijze van coachen. Zij kan als geen ander structuur aanbrengen in zowel je gedachtenstroom als in het bepalen van je doelen.
Mirjam is empathisch maar weet als geen ander daar de professionaliteit in te behouden.
Ik wens iedereen een coach als Mirjam toe.”

Fanny Klok (64)

PA vz CvB, Juli 2020

‘In het leven geven we vaak veel aandacht en tijd aan bepaalde levensgebieden, zoals werk, kinderen en relaties. Onze eigen psyché of welzijn blijft daarin soms een ondergeschoven kindje. Ik was altijd geneigd om figuurlijk door te rennen, maar door af en toe stil te staan bij je problemen, kom je uiteindelijk sneller verder. Mirjam heeft me daar super goed bij geholpen. Na afloop van elke coach-sessie kwam ik thuis met nieuwe inzichten over mijzelf waar ik elke dag wat aan heb! Mirjam helpt je daarin, met haar kennis, ontzettend goed op weg. Ze is empathisch, gezellig en open! Echt een aanrader om Mirjam te kiezen als jouw coach!!’

Annelie Troost (24)

Timmervrouw, November 2020

Aanbevelingen

Lees hier hoe anderen het coachtraject hebben ervaren.

“De afgelopen maanden heb ik samen met Mirjam gewerkt aan een hulpvraag. Deze hulpvraag hebben we samen geformuleerd en zijn op zoek gegaan naar de antwoorden/oplossingen.
Tijdens dit proces werd er gevraagd om kwetsbaar te zijn en dat kan soms lastig zijn. Bij Mirjam heb ik mij vanaf het eerste moment veilig gevoeld om het over kwetsbare onderwerpen te hebben. Het fijne tijdens de sessies vond ik dat Mirjam niet tegenover, maar naast je staat om samen te ontdekken. Zij heeft mij geholpen om antwoorden te krijgen op mijn hulpvraag. Dit doet ze met veel energie, humor en empathie. Mirjam nogmaals hartelijk dank voor je luisterend oor en je wijze tips en inzichten!”

Joël van der Meulen (27)

Bemiddelaar/ ZZP Timmerman, Oktober 2020

“Ik heb het coaching traject als zeer positief ervaren omdat ik geleerd heb om mijn grenzen aan te geven want dat was wel nodig. Nu denk ik veel meer na voordat ik ja op iets zeg. Ook heb ik geleerd om naar mijn onderbuik gevoel te luisteren. De kleurentest was echt een eye-opener voor mij, daarin staan kwaliteiten en valkuilen bij elkaar waar ik wat mee kan.
Mirjam is een vrouw die goed luistert en vaak rake opmerkingen kan maken zodat je weer even gaat nadenken. Ik vind het ook knap hoe ze een gesprek kan samenvatten.”

Hanneke Mulder (54)

ZZP Thuiszorg, Oktober 2020

Accreditaties en opleidingen

Ik heb de Registeropleiding tot Professionel Coach gevolgd bij de Balansgroep, deze opleiding heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie, en accreditaties van Stichting Post HBO en van stichting KTNO.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NOBCO.

En hanteer de Internationale Ethische Code (klik op de link om meer hierover te lezen)