Stress of burn-out klachten?

food bank 57

 

“Beter is een handvol rust dan beide vuisten vol zwoegen en najagen van wind.”

– Prediker

Te veel, te druk, help!

Je bent op zoek naar een coach in Amersfoort, gericht op stress of burn-out klachten. Want je ervaart teveel spanning, teveel druk, je voelt je uit balans.

Wie heeft het in deze tijd nu niet druk? Herken je het gevoel dat je toe bent aan het weekend terwijl het nog maar dinsdag is? Vaak lost zich dat wel op met wat extra rust. Is de situatie complexer, dan kan langdurige stress zorgen voor serieuze lichamelijke en mentale klachten die niet zomaar overgaan: je bent kortaf, prikkelbaar, moe, je slaapt onrustig, je piekert veel, je hebt moeite met ontspannen en genieten, vaak hoofdpijn, kan niet meer tegen drukte en je voelt je machteloos en uitgeput.

Herken je het gevoel dat het water je aan de lippen staat? Dat wat eerst als een uitdaging voelde, je nu (veel) teveel wordt?

Neem je klachten serieus en schakel mij als professionele Burn-out Coach in om een burn-out te voorkomen of om daarvan te herstellen. Ik sta naast je met een gedegen aanpak en de juiste (kritische) vragen, zodat je nieuwe inzichten en handvatten krijgt m.b.t. oorzaak, herstel, patronen, preventie in de toekomst en re-integratie.

Neem contact op met jouw burn-out coach in Amersfoort! Weten hoe je ervoor staat? Klik op de knop hieronder voor een burn-out test!

Werkwijze

Manoah Coaching werkt met coachtrajecten, die je kunt uitbreiden met losse sessies als je aan het eind van het traject wilt verlengen. Als je met een stress-gerelateerde vraag komt, gaan we allereerst zorgen voor meer rust en overzicht in je agenda. Bij een burn-out is het op een gebalanseerde manier afwisselen van inspanning en ontspanning, heel belangrijk voor je herstel. Samen met je coach stel je een plan op.

Wat doet stress eigenlijk met je lichaam? Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn? Wat verandert er en hoe ga je daar mee om? In het traject krijg je hier informatie over.

Je gaat aan de slag om een betere balans te creeëren tussen wat je energie geeft, en wat je energie kost. Daarnaast is er ruimte voor het onderzoeken van je drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en gaan we in de gesprekken verder werken aan waar je tegen aan loopt en hoe je terugval in de toekomst kunt voorkomen.

Een stress coachtraject is voor iedereen anders. Het is altijd mogelijk om je traject uit te breiden, en in het kennismakingsgesprek kijken we samen wat het beste bij jou past.  

De coachgesprekken zijn in het begin 1x per week, later 1x per twee weken. Soms krijg je tussendoor opdrachten die je meer inzicht geven of je uitdagen te oefenen met ander gedrag/gedachten. Je schrijft na elk gesprek kort je inzichten en wat je geleerd hebt op in een reflectieverslag. Dit alles aangepast aan je belastbaarheid. Daarom zijn de gesprekken, zeker in het begin, maximaal een uur.

De gesprekken vinden plaats in het gezellige kantoor aan huis in Amersfoort. Natuurlijk is het ook mogelijk om een keer online af te spreken of buiten in de natuur.

Vergoeding?

Een burn-out wordt gezien als een arbeids-gerelateerde ziekte. Daarom wordt een burn-out traject bij een coach of behandeling bij een psycholoog niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat wel?

Heb je recht op een uitkering? Sommige gemeentes hebben een potje om uitkeringsgerechtigden te helpen bij hun re-integratie, hier zou een burn-out coachtraject ook onder kunnen vallen. Vraag dit na bij het UWV.

Ben je aan het werk of ziekgemeld? Op grond van de Wet Verbetering Poortwachter zijn werkgevers verplicht om hun werknemer bij te staan bij re-integratie in het geval van ziekte. Dus ook in het geval van een burn-out. Let op, zorg dat je eerst bij de huis- of bedrijfsarts laat vaststellen dat het om een burn-out gaat en ga dan in gesprek over de kosten van het coachtraject. Het is namelijk ook in het belang van de werkgever dat je herstelt en zo snel mogelijk weer aan het werk kan. Zie het filmpje hiernaast, in stap 4, bij het maken van een plan van aanpak met je werkgever, kun je aangeven dat je mij als coach wilt inschakelen.

De werkgever is verplicht bij ziekmelding het loon (deels) door te betalen, dus ga niet akkoord met een ontslag, al weet je misschien niet zeker of deze baan nog wel bij je past. Als je akkoord gaat, heb je namelijk ook geen recht meer op een uitkering.

food bank 56